ADVENT U KLAGENFURTU I VELDENU

ADVENT U KLAGENFURTU I VELDENU   19.12.21. -NEDJELJA   PROGRAM PUTOVANJA: Polazak iz Pule ( parking kod Konzuma) u 6:30 sati, Okreti […]

ADVENT U KLAGENFURTU I VELDENU

 

19.12.21. -NEDJELJA

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Pule ( parking kod Konzuma) u 6:30 sati, Okreti u 6:50 sati, Poreča u 7:30 sati, GP Kaštel u 8:00. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Klagenfurta s pogledom na prekrasno jezero Wörthersee koje je jedno od najvećih i najtoplijih alpskih jezera Europem . U pratnji pratitelja prošetat ćemo centrom grada. Najveći dio važnih građevina smjestio se između i oko tri glavna trga – Novog (Neuer Platz), Starog (Alter Platz) i Trga sv. Duha (Heiligengeistplatz). Klagenfurt je posebno lijep u vrijeme Adventa, kada cijeli grad odiše predbožićnom atmosferom koju upotpunjuju tisuće lampica i božićni sajam, smješten na najvećem trgu Neuer Platzu. Kušajte tradicionalne austrijske delicije, grijte se uz kuhano vino i sladide uz božićne biskvite.
Nakon slobodnog vremena slijedi zajedničko okupljanje na dogovorenom mjestu i odlazak autobusom u Velden koji je kao i Klagenfurt  smješten na obali Vrbskog jezera (Wörthersee). Mjestu koje se u vrijeme adventa naziva i Gradom anđela .Krasi ga epitet elitnog odredišta, a sa svojim prekrasnim palačama, dvorcem, Casinom i nadaleko poznatim divovskim jaslicama i adventskim vijencem koji pluta nadomak ovog predivnog gradića u vrijeme Adventa postaje mjesto susreta za sve one koji bježe iz gradske vreve.

Ovdje će vas dočekati idilična atmosfera s prekrasnim vizurama, a šarmantni Božični sajam pružiti vam priliku da se još jednom okrijepite i kupite još pokoji Božićni poklon ili ukras.

Polazak u smjeru Istre predviđen je oko 19 sati. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PO OSOBI : 260 KN

Cijena za djecu od 5 -12 godina : 190 KN

 

MINIMALNI BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA:  35

MOGUĆNOSTI UKRCAJA: PULA, OKRETI, POREČ, GP KAŠTEL

 

CIJENA UKLJUČUJE:  prijevoz udobnim turističkim autobusom, pratitelja putovanja , organizacija i  priprema putovanja, jamčevno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškovi osobne prirode, sve što nije navedeno pod cijena uključuje, putno zdravstveno osiguranje

UVJETI I NAČINI PLAĆANJA: Plaćanje je moguće u gotovini ili putem transakcijskog računa. Prilikom rezervacije potrebno je platiti iznos u cijelosti.

 

NAPOMENA: 

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa,  kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.

Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19:

Ulazak u Austriju iz Republike Hrvatske moguć je ISKLJUČIVO uz potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju (u zadnjih 180 dana). Turistička putovanja na temelju PCR testa ili antigenskog testa nisu moguća.

Valjanost  potvrda o cijepljenu do 6. prosinca 2021.
Do 6. prosinca 2021.  potvrde o cijepljenju cjepivom koje se primjenjuje u dvije doze valjane su 360 dana,  a ako se radi o cjepivu koje se primjenjuje u jednoj dozi, potvrda je valjana od 21. dana pa do 270 dana nakon cijepljenja.

Valjanost  potvrda o cijepljenu od 6. prosinca 2021.
Od 6. prosinca 2021. rok valjanosti  potvrde o cijepljenju smanjen je na 270 dana od primitka druge doze,  dok će nakon 3. siječnja 2022. potvrde o cijepljenju jednokratnim cjepivom biti nevaljane ako se ne primi druga doza.

Ulazak u Austriju moguć je i za osobe cijepljene prvom dozom  cjepiva koje se primjenjuje u dvije doze  pod uvjetom da je osoba prije cijepljenja preboljela COVID -19. Kao dokaz preboljenja potrebno je predočiti potvrdu o pozitivnom PCR-testu, napravljenom najmanje 21. dan prije cijepljenja ili potvrdu o neutralizirajućim antitijelima, dobivenu prije cijepljenja, pri čemu od trenutka cijepljenja ne smije proći više od 360 dana.

Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.
Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Austriju na službenim stranicama MVEP-a.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima putovanja, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju Opće uvjete putovanja.

Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane  uplaćena kod Croatia osiguranja.

Za ovo putovanje vrijede opće upute i uvjeti rezervacije za korisnike turističkih aranžmana Sabina Travel d.o.o.

Odgovorni organizator : SABINA TRAVEL D.O.O. , HR-AB-52-04022317