KANJON CETINE-KORČULA-DOLINA NERETVE

 KANJON CETINE ~ PELJEŠAC ~ KORČULA ~ NP MLJET ~ STON DOLINA NERETVE   30.9.2021. –  3.10.2021.  4 dana / […]

 KANJON CETINE ~ PELJEŠAC ~ KORČULA ~ NP MLJET ~ STON

DOLINA NERETVE

 

30.9.2021. –  3.10.2021. 

4 dana / 3 noćenja (četvrtak – nedjelja) 

 

Vrijednost više: u cijenu uključeni polupansioni, 3 ručka, izlet brodom i ulaznica za NP Mljet, degustacija vina, plovidba Neretvom, ulaznice…

 

Program putovanja:

 1. dan  četvrtak:  PULA / PAZIN / RIJEKA– KANJON CETINE – OMIŠ – OREBIĆ

Polazak autobusom iz Pule (parkiralište Konzuma, ex Mercator) u 4,00h, iz Pazina (Etradex) u 4,40h i iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 5,40h. Ugodna vožnja autoputom u smjeru Dalmacije uz zaustavljanja po potrebi. Vožnja autobusom do Radmanovih mlinica. Organizirani tradicionalni ručak u agroturizmu. Nakon ručka, slijedi plovidba brodom kroz kanjon Cetine do Omiša. Po dolasku u Omiš slijedi kraće slobodno vrijeme te nastavak autobusom prema Dubrovačko-Neretvanskoj županiji. Prelazak preko BiH granice, Neuma te vožnja do Orebića.  Smještaj u depandansama hotela 4* u Orebiću. Hotelska večera. Noćenje.

 

 1. dan, petak   OREBIĆ – KORČULA – VELA LUKA – OREBIĆ

Doručak. Ukrcaj na trajekt te kratka 15-minutna plovidba prema Korčuli. Razgled grada Korčule: trg s vijećnicom i gradska vrata, katedrala Sv. Marka, palača Gabrielis, kula Marka Pola… Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. U dogovoreno vrijeme slijedi okupljanje i polazak na panoramsku vožnju otokom sve do Vele Luke. Vela Luka je mjesto nadarenih umjetnika i glazbenika, mjesto tradicije te vrijednih i svestranih ljudi. Razgled Vele Luke i slobodno vrijeme za kavu. Nakon razgleda Vele Luke, posjet lokalnoj vinariji i organizirana degustacija vina. Povratak našim autobusom prema trajektu. Povratak u Orebić. Slobodno vrijeme do večere. Hotelska večera. Noćenje.

 

 1. dan, subota  OREBIĆ – OTOK MLJET – OREBIĆ

Doručak. Odlazak na jednodnevni izlet brodom do NP Mljet. Otok prekrasne prirode i Odiseova oaza mira. 1960. godine zapadni dio otoka je proglašen nacionalnim parkom. Sastavljen od dva jezera (Velikog i Malog) okruženima gustom šumom. U velikom jezeru na otočiću Sv. Mariji nalazi se Benediktanski samostan iz 12. stoljeća. Otočić je simbol cijelog nacionalnog parka zbog svoje nevjerojatne estetike i snažne kulturne i duhovne dimenzije. Šetnja borovom šumom uz Malo i Veliko jezero i uživanje u jedinstvenoj verziji i prikazu mediteranske vegetacije, brodskoj vožnji Velikim jezerom do otočića Sv. Marije te posjeti Benediktanskom samostanu izgrađenom u 12 stoljeću. Organizirani ručak na brodu (riblji ili mesni meni, vino, voda i mineralna). Povratak u Orebić u popodnevnim satima. Slobodno do večere. Hotelska večera. Noćenje

Opcija u slučaju lošeg vremena i nemogućnosti vožnje  brodom do Mljeta (kiša, bura…):

Doručak. Nakon doručka, dvosatna vožnja do Dubrovnika. Razgled Dubrovnika s lokalnim vodičem. Nakon razgleda grada, slobodno vrijeme za istraživanje grada. U popodnevnim satima okupljanje i povratak prema Orebiću. Dolazak u hotel na večeru. Večera. Noćenje

 

 1. dan, nedjelja  OREBIĆ – STON – DOLINA NERETVE – PULA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Stona, srednjovjekovnog malog gradića s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5km), uskih tihih ulica,starih otmjenih kuća… Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu,solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena. Posjet solani i muzeju soli. U šetnji solanom imati ćete prilike vidjeti kako se sol proizvodi na stari tradicijski način. Nakon razgleda solane, kraće slobodno vrijeme za šetnju Stonom i kavu.

Nastavak vožnje prema Metkoviću, gdje se ukrcavamo na neretvanske lađe i krećemo u plovidbu Neretvom s pravim gusarima. Nakon plovidbe, odlazak na organizirani ručak uz Neretvu. Nakon ručka, polazak prema Istri. Dolazak u Pulu u kasnijim večernjim satima.

 

Redovna cijena: 2.490,00 kn

First minute do 15.07.: 2.390,00 kn

 

Djeca do 12 godina (11,99) u sobi s dvoje odraslih osoba: popust 20%

 

U cijenu je uključeno: prijevoz udobnim turističkim autobusom; smještaj u hotelu 4* Orebić u dvokrevetnim sobama s tušem; 3 polupansiona u hotelu, plovidba turističkim brodom kroz kanjon Cetine; tradicionalni ručak u Radmanovim mlinicima; trajekt na relaciji Orebić – Dominče (O.Korčula) – Orebić; degustacija vina na Korčuli; jednodnevni izlet brodom na Mljet s uključenim ručkom i ulaznicom u NP; ulaznica u Muzej soli u Stonu; plovidba brodom po Neretvi i ručak;  lokalni vodič za razgled Korčule i Mljeta; licencirani voditelj putovanja, organizacija puta, jamčevina putovanja,pdv.

 

U cijenu nije uključeno: piće za vrijeme obroka, sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

Doplate: jednokrevetna soba: 250,00 kn

 

PREPORUČAMO:  Osiguranje otkaza putovanja (50,00 kn).

 

Napomene:

 • minimum prijavljenih: 30 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih  agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak.
 • Način plaćanja:gotovina – prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30%, ostatak 14 dana prije polaska; kartično plaćanje (najkasnije do 45 dana prije polaska na put): American express do 6 rata bez kamata; Diners do 12 rata bez kamata- prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet.
 • plaćanje u autobusu nije moguće.
 • Obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica radi prelaska granice u Neumu.
 • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave (prva mjesta namijenjena su invalidima).
 • prilikom organizacije i same provedbe programa poduzete su sve mjere zaštite putnika i djelatnika kako nalaže HZJZ.
 • sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • prije polaska na izlet, kod kuće je potrebno izmjeriti temperaturu. U slučaju bilo kakvih simptoma bolesti (povišena temperatura, respiratorne, želučane tegobe …) nije moguće putovati te treba otkazati polazak.
 • ako se na ukrcaju putnika utvrdi da putnik ima respiratorne probleme i da djeluje bolestan, radi zaštite ostalih putnika, agencija ima pravo ne dozvoliti putniku ulazak u autobus i polazak na izlet.
 • s obzirom na datum polaska preporuke/odredbe se mogu promijeniti do trenutka polaska.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • Za putovanja u organizaciji agencije Contineo vršimo povrat uplaćenog iznosa za rezervirano putovanje u slučajevima da se uvede obveza testiranja na COVID-19, bilo na odredištu ili povratku u RH nakon putovanja, ako se uvede zabrana putovanja građana RH u destinaciju od strane RH ili države odredišta ili se uvedena obveza karantene zbog COVID-19, bilo na odredištu ili pri povratku u RH nakon putovanja.
 • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta.
 • polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.
 • datum izrade programa: 3.11.20.

odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.