KRAKOV

KRAKOV   4 dana autobusom 27.05.-30.05.2022. 22.06.-25.06.2022. 22.09.-25.09.2022.  29.10.-01.11.2022.  17.11.-20.11.2022.   – kvalitetan program bez noćnih vožnji – hotel Wyspianski […]

KRAKOV

 

4 dana autobusom

27.05.-30.05.2022.

22.06.-25.06.2022.

22.09.-25.09.2022.

 29.10.-01.11.2022.

 17.11.-20.11.2022.

 

– kvalitetan program bez noćnih vožnji

– hotel Wyspianski 3* centar Krakova odmah do Starog grada,

izvrstan položaj hotela,sve se može pješice !

– razgledi Brna i Bratislave

– razgled Krakova  s gradskim vodičem

– mogućnost izleta u rudnik soli Wieliczka i u Auschwitz

 

1. dan ZAGREB – BRNO – KRAKOV
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju uz kraće zaustavljanje putem, te nastavak puta kroz Češku. Posjet Brnu, središtu južne Moravske. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjet češkoj pivnici, šetnju i osobne programe. Nastavak puta Poljskom do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan KRAKOV
Doručak. Odlazak u poludnevni razgled grada u pratnji gradskog vodiča: dvorac Wavel – katedrala – glavni trg, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće – robna tržnica – palača Krzystofory – crkva Sv. Ane – Florianska ulica – Vrata Barbican – gotička crkva Naše drage Gospe. Slobodno vrijeme za ručak. Šetnja s pratiteljem starom židovskom četvrti Kazimierz: Stara sinagoga – sinagoga Remuh – staro židovsko groblje. Nekad važna židovska zajednica bila je nositelj gospodarskog razvoja Krakova, a podsjetnik na nju su danas brojne galerije, suvenirnice i kosher restorani upravo u Kazimierzu. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima i kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan KRAKOV, RUDNIK SOLI WIELICZKA I AUSCHWITZ
Doručak. Fakultativni izlet i posjet rudniku soli Wieliczka (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja) s impresivnim svijetom podzemnih prostorija i hodnika, svjetlucavih slanih kristala i svečanih  dvorana. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Krakov. Poslijepodne fakultativni izlet u  spomen područje Auschwitz (obavezna prijava prilikom pri rezervaciji putovanja, doplata na licu mjesta, minimum 25 putnika). Putnici koji ne idu na izlet u  Wieliczku i /ili Auschwitz imaju slobodno vrijeme u Krakovu za osobne programe i posjete muzejima. Noćenje.

4. dan KRAKOV – BRATISLAVA – ZAGREB
Doručak.Odlazak iz hotela. Putovanje kroz Slovačku. Dolazak u Bratislavu, šetnja starom povijesnom jezgrom: Michalski toranj – Katedrala sv. Martina – Academia Istropolitana – Slovačko narodno kazalište – glavni gradski trg. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datumi polazaka 2022. 27.05.,
22.06., 22.09.
29.10.,
17.11.
First Minute cijena 1.590 kn 1.390 kn
Redovna cijena 1.690 kn 1.490 kn

First Minute cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
• smještaj na osnovi ukupno 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Wyspianski 3* u centru Krakova
• razgledavanja prema programu
• gradskog vodiča u Krakovu
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu na polasku 18.11.2021.: 650 kn
• doplatu za jednokrevetnu sobu na svim ostalim polascima: 590 kn
• doplatu za izlet u rudnik soli Wieliczka (uključen prijevoz, ulaznica i vodič po rudniku, minimum 20 prijavljenih osoba,maksimalna veličina grupa 29 osoba, uplata prilikom rezervacije programa): 290 kn
• doplatu za izlet u Auschwitz (najmanje 25 prijavljenih, maksimalna veličina grupe 30 osoba, prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta): 25 EUR
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike: bazilika sv. Marije 10 PLN, dvorac Wawel 20 PLN, tvornica Oskara Schindlera 24 PLN (informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: Na ovom je polasku moguća rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

VAŠ HOTEL U KRAKOVU: hotel Wyspianski 3* u centru Krakova. Odličan položaj hotela, samo nekoliko minuta pješice do glavnog trga u starom gradu. Zahvaljujući položaju hotela nije potrebno koristiti javni prijevoz ili taksi prilikom kretanja gradom, sve je na dohvat ruke pješice! Bogata ponuda starog grada:suvenirnice,restorani, trgovine sve je na kratkoj pješačkoj udaljenosti od hotela.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Poljska je država u srednjoj Europi,površine 312.679 km2 s 38.501.000 stanovnika. Ime Polska, koje se pojavljuje sredinom 11. stoljeća, dolazi od drevnog slavenskog plemena Polanie (“Oni koji žive na polju”, doslovno Poljaci), koje se naselilo u nizinama između Odre i Vislenakon pada Rimskog Carstva, u 5. stoljeću.Poljsko zlatno doba je 16. stoljeće, kada se Poljska ujedinila s Litvom i bila jedna od glavnih europskih sila pod dinastijom Jagelovića.Zemlja je poslije podijeljena između Rusije, Prusije i Austrije. Poljska je opet uspostavljena kao neovisna država nakon 1. svjetskog rata.

Krakov (polj.: Kraków) je grad u južnoj Poljskoj. Bivši (1038.-1596.) glavni grad Poljske. Važan kulturni, gospodarski, komunikacijski i turistički centar. Grad leži na obalama rijeke Visle, jedan je od najstarijih i drugi po veličini grad u Poljskoj. U Krakovu živi 760 000 stanovnika (podjednak broj stanovnika ima i Zagreb). Krakov je i prijestolnica Malopoljskog (Małopolskiego) vojvodstva, grad sa statusom kotara (powiat), kao i sjedište Krakovskog kotara (powiat krakowski).
Povijesna gradska jezgra (Krakovsko staro mjesto) uvrštena je od 1978. u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na tu listu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Važno! Informacije Covid 19:  Na ovo putovanje mogu se prijaviti cijepljeni putnici ili putnici koji su preboljeli covid. Putnici koji nisu cijepljeni zbog pravila o odlasku u samoizolaciju  niti uz  posjedovanje PCR testa  prilikom ulaska u Češku i Slovačku neće biti u mogućnosti realizirati ovo putovanje (informacija prema stanju na dan 26.10.2021. koja može biti podložna promjeni). Za ulazak u Poljsku potrebno da je putnici  imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cijepiva priznatog u EU (cijepivo primljeno najkasnije 14 dana prije ulaska u Poljsku), da imaju potvrdu o ozdravljenju od Covida 19 (protok vremena ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci prije prijelaza poljske granice) ili da imaju potvrdu o negativnom testu na Covid 19 ( test  koji nije stariji od 48 sati od trenutka uzimanja uzoraka, test je obavezan za sve putnike starije od 12 godina ako nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju). Za ulazak u Češku potrebno je ispuniti online obrazac  www.prijezdovyformular.cz  U Češku mogu ući putnici koji posjeduju certifikat o cijepljenju uzdan u državi članici EU ako je proteklo minimalno 14 dana od primitka druge doze, kao i putnici koji su preboljeli covid u zadnjih 6 mjeseci. Putnici koji imaju PCR test obavezni su ići u samoizolaciju u Češkoj, i obavezni su se  testirati se  5. i 14.dan samoizolacije. Za ulaz u Slovačku putnici koji nisu cijepljeni ili koji nisu preboljeli covid, obavezni su ići u samoizolaciju koju mogu prekinuti 10. dan bez testa ako nemaju simptome bolesti.  Molimo da se o pravilima za putovanje u Iove zemljeinformirate i na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija  https://www.mvep.hr

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz pojedine programe prema informaciji na dan formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama.Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
– gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
– kreditne kartice:
– jednokratno: PBZ Visa Premium, Diners, Mastercard, Visa, Maestro
– obročno:
– PBZ Visa Premium: 2-12 rata beskamatno
– Diners: 2-12 rata beskamatno
– Mastercard ZABA: 2-12 rata beskamatno
– PBZ Visa Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)
– ZABA Maestro kartica tekućeg računa: 2-12 rata beskamatno (potreban dolazak u poslovnicu)

Upute i opći uvjeti putovanja: Turistički aranžmani sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.