Sabina Travel

SANKT PETERBURG PREMIUM

 • Trajanje: 5 days

Već od 4890,00 kn!

SANKT PETERBURG

PREMIUM

Zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

5 DANA/4 NOĆENJA

 

GRUPNI POLASCI:

2.5. – 6.5.2021.

 30.5. – 3.6.2021.

20.6. – 24.6.2021.

 1.8. – 5.8.2021.

 19.9. – 23.9.2021.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan: ZAGREB – SANKT PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji OU 530 za Sankt Peterburg u 14.15 sat. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00 sati, slijedi transfer do grada te smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.

 

 1. dan: SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 metra, grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne slobodno vrijeme ili pak predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po rijekama Nevi i Fontanki te kanalima na kojima je grad sagrađen. Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu putovanja ili predlažemo odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz zakusku ruskih jela. Noćenje.

 

 1. dan: SANKT PETERBURG – PETERHOF – SANKT PETERBURG

Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca i parka Peterhof (ulaznice uključene) u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Smješten na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga, izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska, a nešto kasnije u bombardiranju tadašnjeg Lenjingrada i potpuno razrušila. Poslije rata započela je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime “ruski Versailles”, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona, a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

 1. dan: SANKT PETERBURG – MUZEJ ERMITAŽ

Nakon doručka odlazak autobusom uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u posjet čuvenom ruskom Državnom muzeju Ermitažu. Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu je jedan od najvećih muzeja svijeta, sastoji se od pet povezanih građevina. U ovom muzeju nalazi se oko 3 milijuna eksponata, a tijekom ovog izleta imat ćete priliku vidjeli barem dio remek-djela svjetske kulture i umjetnosti izloženih u ovom muzeju. Posjetit ćemo i Zimski dvorac, najpoznatiju od 5 građevina Ermitaža, uživati u pogledu na raskoš brojnih dvorana i neka od najvećih dostignuća slikarstva. Posebno se ističe kolekcija zapadnoeuropskog slikarstva koja sadrži oko šesto tisuća eksponata iz razdoblja srednjeg vijeka pa sve do danas i jedna je od najvećih takvih kolekcija na svijetu. U Ermitažu ćete vidjeti djela Leonarda da Vincija, Rubensa, Degasa,  Courbeta, Renoira, van Gogha i mnogih drugih.  Šećući dvoranama ovoga muzeja osjećat ćete se kao na putovanju kroz vrijeme i različite zemlje svijeta. Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. “Galerija s blagom” je više od fascinacije a “Rafaelov hodnik” kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme u samom gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: SANKT PETERBURG – PUŠKINOVO CARSKO SELO – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak na poludnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Carsko selo Puškin (ulaznica uključena), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Carsko selo je poklon cara Petra Prvog svojoj supruzi u čast rođenja kćeri, buduće kraljice Elizabete Petrovne. Kada je obitelj sjela na prijestolje, po nacrtu čuvenog talijanskog arhitekta Rastrelija, a po uputama carice Elizabete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelijepim parkom čiji su ukras mnogobrojni kipovi. Do Drugog svjetskog rata Carsko selo je bilo ljetna carska rezidencija. Kraće slobodno vrijeme te transfer autobusom u zračnu luku Pulkovo. Prijava na izravan let Croatia Airlinesa na liniji OU 531 za Zagreb u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

 

*First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 02.05.2021…………………………………………………….6.050 kn

30.05., 20.06.2021.…………………………………………6.870 kn

01.08., 19.09.2021…………………………………………6.560 kn

(ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE UKLJUČENE U CIJENU)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590 kn

 

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb

– smještaj u Hotelu Azimut 4* u centru grada na osnovu 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi

– prtljaga uključena (1 komad ručne prtljage max 8kg i 1 komad predane prtljage max 23kg)

– pristojbe zračnih luka 1.090 kn

– povratni transfer zračna luka Pulkovo – hotel Azimut – zračna luka Pulkovo

– svi razgledi prema programu

– lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku

– ulaznicu u muzej Ermitaž

– izlete s ulaznicama u Peterhof i Puškinovo Carsko selo uz pratnju lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

– jamčevinu i troškove pripreme putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.590 kn

– e-vizu za Sankt Peterburg (viza je besplatna)

– ulaznice za objekte i muzeje koje nisu navedene kao uključene

– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom

– troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

– putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

NOVO! BESPLATNA E-VIZA ZA SANKT PETERBURG!

Od 1. listopada 2019. vlasti Ruske Federacije uvele su potpuno besplatnu elektronsku vizu za turističke posjete Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti.

Uvjeti za ishođenje elektronske vize:

– Potrebno je ispuniti obrazac na web stranici Konzularnog odjela ruskog Ministarstva vanjskih poslova i učitati (uploadati) fotografiju.

 • Za izdavanje e-vize potrebna su 4 dana. Za e-vizu moguće je aplicirati najranije 20 dana prije predviđenog datuma putovanja odnosno ulaska u zemlju.
 • Viza vrijedi samo za boravak od 8 dana u Sankt Peterburgu i Lenjingradskoj oblasti i vrijedi 30 dana od datuma izdavanja. Svrha putovanja može biti turistički posjet, poslovni ili humanitarni razlozi.
 • Nije potrebno pozivno pismo niti bilo kakva potvrda za vizu. Potrebno je samo ispuniti prijavu odnosno aplikaciju na web stranici http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
 • Korištenje navedene web stranice otklanja potrebu za osobnim posjetom konzularnim ispostavama. Web stranica radi 24/7.
 • E-viza je potpuno besplatna.

Kako sustav funkcionira:

 1. Popunite obrazac za prijavu za e-vizu na web stranici: http://electronic-visa.kdmid.ru/index_en.html
 2. Dobit ćete potvrdu e-vize na web stranici ili e-poštom
 3. Ispišite potvrdu ili je preuzmite na svoj mobilni uređaj
 4. Svoju e-vizu potrebno je predočiti prilikom prijave na let te na graničnom prijelazu prilikom dolaska u zračnu luku Sankt Peterburg

 

Napomene:

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ruskoj Federaciji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak na područje Sankt Peterburga i Lenjingradske oblast te boravak do 30 dana potrebna je e-viza koja se ishodi online te je potpuno besplatna te važeća putovnica.

– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Trokrevetna soba nije moguća na ovom programu.

Doplata za polazak iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule 460 kn (na upit prema raspoloživosti priključnih letova).

 

Fakultativni sadržaji:

Krstarenje Nevom 190 kn

Folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće 530 kn (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica

 

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

 

KORISNE INFORMACIJE – RUSIJA /SANKT PETERBURG:

Službeno ime: Ruska Federacija

Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.

Površina: 17.075.200 km2

Broj stanovnika: oko 150.000.000

Glavni grad: Moskva

Jezik: ruski

Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovjesti

Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg)

Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn

Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.

Hrana i piće: poznata predjela ruske kuhinje: soleniye ogurscy – pikantni usoljeni krastavci; kvashennaya kapusta – marinirani kupus; seledka pod shuboy – haringa u ovčjoj košuljici (komadići haringe pomješani sa kuhanim krumpirima, mrkvom i majonezom); ykra – crni ili crveni kavijar. Juhe: najpoznatija ruska juha borsch – hladna juha od paradajza i govedine. Glavno jelo: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.

Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).

Napon struje: 220V (nije potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +7

Korisna web stranica: www.visitrussia.org.uk

Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.

Putne isprave za hrvatske državljane: putovnica i ruska viza (e-viza ili klasična viza za Rusiju)

Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o.