Sabina Travel

 SJEVERNA MAKEDONIJA

  • Trajanje: 6 days
  • Polazak: 12/05/2020
  • Povratak: 17/05/2020
  • Cijena: 2,490 KN

FIRST MINUTE CIJENA – 2.390,00 kn (za prijave do 01.03.2020. ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni)

 SJEVERNA MAKEDONIJA

Beograd – Skopje – Bitola – Kavadarci (Tikveš) – Ohrid – Struga

12.05.2020.- 17.05.2020.  – 6 dana / 5 noćenja

 

  1. dan : PULA-POREČ- PAZIN- RIJEKA (VRATA JADRANA) – BEOGRAD

Polazak autobusa iz Pule u 4:00 h , Poreča u 5:00 sati, Pazin u 5:40, Rijeka ( Vrata Jadrana ) u 6:30 sati , ugodna vožnja u  smjeru Zagreba i Slavonskog Broda  prema graničnom prijelazu Bajakovo.uz zaustavljanja po potrebi. Dolazak u Beograd predviđen je u popodnevnim satima. Odmah po dolasku  odlazimo na panoramski i pješački razgled grada uz našeg lokalnog vodiča: hram Sv.Save,Trg Slavija, Terazije, Kalemegdan i odlazak do Trga Republike i Knez Mihajlove gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme. Prijavau hotel. Navečer  predlažemo zajednički odlazak u  četvrt Skadarlija na večeru ili na poznate beogradske splavove gdje možete provjeriti zašto kažu da je noćni život u Beogradu najbolji. Noćenje.

  1. dan : BEOGRAD – SKOPJE

Nakon doručka napuštamo Beograd i krećemo  put Skoplja.  Po dolasku u Skopje smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon odmora odlazimo u razgled grada u pratnji lokalnog  vodiča: Tvrđava Kale –  Džamija Mustafa Paše – Crkva  Svetog Spasa  sa neprocjenjivim duborezom Starog i Novog zavjeta; Stara Skopska kupelj, Zlatna ulica, Daut Pasa Amam , Kursumli An i spomenik Filipa II Makedonskog. Prelazimo na drugu stranu rijeke Vardar preko Starog Kamenog mosta.  Razgled Trga Makedonija i spomenika  revolucionara Goceta Delceva – Justinijana prima,  Rimskog  imperatora , tvorca suvremenog prava – Cara Samoila – grandioznog spomenika Aleksandra  II Makedonskog, Memorijalni centar i bista Skopljanke  Majke Tereze. Slobodno vrijeme za vlastite programe i večeru (mogućnost organizirane zajedničke večere u nacionalnom restoranu). Noćenje.

3. dan : SKOPJE –STOBI – KAVADARCI (TIKVEŠ) – BITOLA – OHRID

Doručak. Odlazak prema STOBIJU, jednog od najvećih arheoloških lokaliteta u Makedoniji. Mjesto je to  gdje se kovao DENARIUS, rimski novac od kojeg potječe ime danasnjeg makedonskog novca DENAR. Posjeta kazalištu, ranokršćanskoj bazilici i baptisteriju s izvrsno očuvanim mozaikom, polukružnom trgu, starom rimskom forumu, termama, sinagogi i crkvi. Vožnja kroz TIKVEŠKU DOLINU, najznačajniju vinsku regiju u Makedoniji  te odlazak u  KAVADARCE gdje se nalazi i najveća vinarija u jugoistočnoj Europi-TIKVEŠ. Za njihova vina T’ga za jug i Vranec svi znaju. Posjet i razgled vinske kleti Tikveš te degustacija vina. Fakultativno po želji ručak u vinskoj kući. Vožnja do BITOLE, po broju stanovnika drugi po veličini grad u Makedoniji.  Grad se nalazi ispod Baba planine na rijeci Dragor. Razgled centra –Kadi  Džamija – Jeni Džamija – Stara Čaršija. Nedaleko se nalaze i  iskopine antičkog grada Heracle Lyncestis, kojeg je utemeljio Filip II  Makedonski, otac Aleksandra Velikog. Odlazak za Ohrid i smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za samostalni razgled ili odlazak u neke od brojnih ohridskih kafića i diskoteka… Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan : OHRID – SVETI NAUM – OHRID

Doručak. Odlazak u razgled Ohrida i Ohridskog jezera.  Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Ohrid je vodeće ljetovalište i turistički centar Makedonije. Smjestio se na sjevero–istočnom dijelu istoimenog jezera. Razgled starog dijela OHRIDA: Platana – Činar – Ali Pašina Đamija – Crkva Sv. Klimenta – Ikona Galerija (jedna od najpoznatijih na svijetu) – Amfiteatar – Samuilova Tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero. U nastavku Stara Bazilika – crkva Plaosnik – crkva Sv. Ivana Kanea –  crkva Sv. Sofije-trobrodna bazilika iz XI. st. s vrlo očuvanim freskama – poznatoj po križnom tlocrtu – Nacionalni muzej. Prezentacija tradicionalne izrade ohridskih bisera te mogućnost kupnje istih. Popodne, panoramska vožnja do SV. NAUMA te razgled samostanske crkve Sv. Nauma s izuzetno očuvanim freskama. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Predlažemo ručak u restoranu „Ostrovo“ na samom ušću Crnog Drima u jezeru – izuzetan ambijent! Povratak u Ohrid. Fakultativna večera i živa glazba u jednom od nacionalnih makedonskih restorana. Noćenje.

5. dan : OHRID – STRUGA –  BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do STRUGE – grada poezije i rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Struga se nalazi u dolini na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz Ohridskog jezera. Nakon toga,nastavak puta prema Srbiji i Beogradu, smještaj u hotel u Beogradu. Slobodna večer. Noćenje.

  1. dan . BEOGRAD – ISTRA

Doručak . Odjava iz hotela. Slobodno dopodne za šetnju Beogradom. U dogovoreno vrijeme polazak prema Istri uz usputna zaustavljanja. Predviđeni dolazak u večernjim satima.

 

CIJENA PO OSOBI : 2.490,00 kn

FIRST MINUTE CIJENA 2.390 ,00 kn (za prijave do 01.03.2020. ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni)

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40 OSOBA

Mogućnosti ukrcaja : Pula, Poreč, Pazin i Rijeka (Vrata Jadrana)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, licenciranog pratitelja putovanja, sve razglede prema programu, usluge lokalnih vodiča u mjestima koje posjećujemo, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Beogradu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Skoplju, 1 polupansion i 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u Ohridu,  osnovno osiguranje putnika i jamčeno osiguranje te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, troškove osobnih potreba, sve ostalo što nije navedeno pod “ cijena uključuje“, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja .

Doplata za jednokrevetnu sobu: 450 kn

Djeca do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe – 20%

Odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi – 10%

Informativne cijene ulaznica i doplata za obroke: ulaznice za kulturno povijesne znamenitosti od 1- 5 eur;  fakultativni ručkovi i večere cca od 15 – 25 eur

Preporučujemo uplatu putnog zdrastvenog osiguranja i osiguranja od otkaza!

Mogućnosti plaćanja: gotovina, internet bankarstvo/ kreditne i debitne kartice                jednokratno i obročno

Za ovo putovanje OBAVEZNA  je važeća osobna iskaznica ili  putovnica.

Valuta u Makedoniji je makedonski Denar ( 1 Euro je cca 62 Denara)

 

Napomena: Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% od cijene aranžmana, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika ili u slučaju promjene kalkulativnih elemenata. Cijena ovog aranžmana kalkulirana je na minimalno 40 putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene programa ukoliko za to postoji potreba, ali se obavezuje program izvršiti u cijelosti. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda razgleda u programu. Agencija također zadržava pravo izmjene satnice polaska/polazaka i satnice uopće ukoliko je to iz tehničkih razloga potrebno.

Odgovorni organizator : SABINA TRAVEL D.O.O. , HR-AB-52-040223176

Za ovo putovanje vrijede opće upute i uvjeti rezervacije za korisnike turističkih aranžmana Sabina Travel d.o.o.