ŠPANJOLSKA

OLE ŠPANJOLSKA PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja   dan: ZAGREB – COSTA BARCELONA Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb […]

OLE ŠPANJOLSKA

PUTOVANJE: 8 dana / 7 noćenja

 

 1. dan: ZAGREB – COSTA BARCELONA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i  prijava na let za Barcelonu. Dolazak u kasnim večernjim satima i smještaj u hotel na području Costa Barcelone. Noćenje.

 

 1. dan: Barcelona – fakultativan panoramski razgled grada

Nakon doručka preporučujemo fakultativan razgled grada Barcelone. Panoramska vožnja glavnim avenijama s

impresivnim Gaudijevim građevinama, simbolima katalonskog modernizma. Slijedi brdo Montjuic sa spektakularnim pogledom na grad i luku, olimpijski stadion, spomenik Kolumbu, stara gotička četvrt i park

Guell (ulazak u centralni dio uz doplatu). Nastavak preko četvrti Eixample do Gaudijeve nedovršene katedrale

Sagrada Familia, najpoznatije građevine Barcelone (ulaznica nije uključena). Slobodno poslijepodne u gradu –

prošećite živahnom pješačkom zonom Ramblas i uživajte u izvedbama uličnih umjetnika ili sjednite u jedan

od mnogobrojnih kafića. Povratak u hotel i noćenje.

 

 1. dan: Barcelona – fakultativni izlet Figueres & Girona

Doručak. Preporučamo cjelodnevni fakultativni izlet u Figueres i Gironu sa razgledom katedrale. Najprije slijedi vožnja u Figueres, rodni grad Salvadora Dalija. Slijedi posjeta muzeju koji nije samo umjetničko djelo za sebe, već je dom mnogo poznatijih Dalijevih djela. Prepustite se fascinantnom, nadrealističnom svijetu Salvadora Dalija. Na povratku zaustavljate se u zidinama okruženom gradu Gironi, gdje možete uživati u dvosatnom vođenom razgledu grada, Katedrale i židovske četvrti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: Barcelona – Zaragoza – Madrid

Nakon doručka slijedi vožnja u Zaragozu. Živahni i stalno rastući grad proteže se na obje strane rijeke Ebro. Tijekom panoramske vožnje vidjet ćete najvažnije znamenitosti Zaragoze. Posjetit ćete crkvene građevine Basilica del Pilar, Plaza de las Catedrales i La Seo del Salvador. Nakon slobodnog razgledavanja gradskog središta vozimo se dalje u smjeru Madrida. Dolazak i smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: Madrid

Nakon doručka odlazite na organizirani panoramski razgled grada Madrida. Glavni grad Španjolske, grad je s mnogo lica. Proći ćete kroz staru Habsburšku četvrt, koja je poznata po mnogobrojnim raskošnim renesansnim i baroknim građevinama kao što su Puerta del Sol, Plaza Mayor i Plaza de la Villa. Vidjeti ćete i Madrid Burbonaca – kraljevsku palaču, fontane Neptuno i Cibeles i spomenik Puerta de Alcalá. Prepustite se arhitektonskim remek djelima Josea Bonapartea, koji je obilježio arhitekturu 19. stoljeća u Madridu – elegantna Plaza de Oriente i muzej Prado (vanjski razgled – ulaznice nisu uključene). Slijedi upoznavanje modernog i suvremenog Madrida i njegovih aleja kao što su Gran Via, Castellana, Plaza de Castilla, Las Ventas arena za borbe bikova (vanjski razgled) i Santiago Bernabeu (vanjski razgled – ulaznice nisu uključene), nogometni stadion kraljevskog kluba Real Madrid. Poslijepodne je predviđeno za slobodno razgledavanje. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: Madrid – Toledo – Valencija

Nakon doručka vozite se kroz slikovit krajolik prema Toledu, nekadašnjem glavnom gradu španjolske kraljevine.

Ovdje ćete vidjeti osebujan spoj arapske, gotičke, renesansne i barokne arhitekture. Vidjet ćete brojne povijesne građevine diljem grada, uključujući i katedralu- tzv. “gotičko čudo”, izgrađenu u 13. stoljeću. Imati ćete priliku diviti se unutrašnjosti ove jedinstvene građevine (ulaznica uključena). Zatim ćete imati slobodno vrijeme za istraživanje malih ulica i jedinstvene arhitekture ovog srednjovjekovnog grada. Nastavljate vožnju prema Valenciji na čijem području se nalazi hotel. Smještaj u hotel i noćenje.

 

 1. dan: Valencija – Barcelona

Nakon doručka odlazite do Valencije, grada poznatog pod nazivom grad 1.000 tornjeva. Razgledati ćete središte starog grada sa našim vodičem. Imati ćete vremena i sami istražiti ovaj slikoviti stari grad. Nastavljate vožnju prema Costi Barcelona. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: Barcelona – Zagreb

Nakon doručka slobodno. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i let za Zagreb.

 

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama

Termini i cijene:

Termin 20.9.27.9.2022 11.10.-18.10.2022-
Redovna cijena 6.139,00 kn 5.939,00 kn
First minute cijena 5.639,00 kn 5.439,00 kn

Cijena po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

FM cijene vrijede do 90 dana prije putovanja.

 

Cijena uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb – Barcelonu, prijevoznik Vueling
 • 7x noćenje u hotelima s 4* – u dvokrevetnoj sobi.
 • 7x doručak samoposlužni bife
 • Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
 • Uključeno 4 vođenih razgleda:
  – razgled Zaragoze
  – razgled Madrida
  – razgled Toleda
  – razgled Valencije
 • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku + lokalni vodič(
 • Jamčevno osiguranje prema propisima

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 360,00 kn
 • paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

 

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 

 • Paket 7 večera: 999,00 kn po osobi

(5 večera u hotelu + 1 večera sa Flamenco show + 1 večera u lokalnom restoranu u Madridu)

 • Paket izleta Španjolska (Barcelon, Girona & Figueres ) : 1.199,00 kn

Izleti pojedinačno :

            Fakultativni izlet Barcelona (cjelodnevni uključena ulaznica za Sagrada Familia) : 699,00 kn

Fakultativni izlet Girona & Figueres: ( uključena ulaznica da Dalijev muzej) 549,00 kn

 • Obavezna doplata po osobi:
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 2199, 00 kn
 • pristojbe zračnih luka 360,00 kn po osobi

 

 

Dokumenti potrebni za putovanje:

Za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Preporuka agencije: putovati s putovnicom.

Za putovanje u Španjolsku potrebno je imati EU digitalnu potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o negativnom testu na COVID-19, ne stariju od 72 sata (PCR) ili 48 sati (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju ili potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja.

Svi putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske, https://www.spth.gob.es/   ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Pošto se radi o polascima  tek u jesen 2022 molimo da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

 

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2022. godinu i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju Nikal d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije Nikal.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji Nikal putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.
U roku od 7 dana od prijave kupac uplaćuje 25% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 45 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.

Minimalan broj putnika: 20

 

Mogućnost plaćanja:
Bankovna doznaka
Plaćanje putem internet bankarstva, nalogom u banci, pošti ili drugoj ustanovi koja omogućuje provedbu transakcije na poslovni račun NIKAL d.o.o.
IBAN: HR10 2484 0081 1057 7892 6 kod Raiffeisen bank d.d. Austria, Zagreb.
Načini plaćanja:
1. internet bankarstvo, opće uplatnice
2. debitne i kreditne kartice* u poslovnici:
jednokratno  i obročno: Visa Premium PBZ do 6 rata, Visa Inspire PBZ banke do 12
3. on-line pla
ćanje karticama* putem web stranice www.nikal.hr
            Visa Premium PBZ do 6 rata (m-token)
Visa Inspire PBZ banke do 12 rata (m-token)
Diners karticama do 12 rata (m-token)
ostalim karticama jednokratno (m-token)
* kod pla
ćanja karticama cijena kompletne rezervacije uvećava se za 5% ( kod rezervacije molimo napomenuti da se radi o plaćanju karticama).

Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju ili uplatom akontacije suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Odgovorni organizator: Nikal d.o.o. putnička agencija HR-AB-01-080761107. Polica jamčevine br. 45 -7002843311 i polica od odgovornosti br. 11-7002843308 uplaćene kod UNIQA osiguranje d.d. Planinska 13 A, 10000 Zagreb, OIB: 75665455333.