TOSKANA I CINQUE TERRE

TOSKANA I CINQUE TERRE 19.05.-22.05.2022. Ferrara – CINQUE TERRE – Siena – San Gimignano– Firenza   DAN: POREČ– FERRARA – […]

TOSKANA I CINQUE TERRE

19.05.-22.05.2022.

Ferrara – CINQUE TERRE – Siena – San Gimignano– Firenza

 

  1. DAN: POREČ– FERRARA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Pule (parking kod Konzuma ex Mercatora) u 4:30, Okreti u 4:50, Poreča u 5:30, GP Kaštel u 6:00. Kraća zaustavljanja  tijekom vožnje kroz talijanske regije Friuli i Veneto radi odmora.

Dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Este gdje ćemo razgledati povijesnu jezgru: Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Katedrala, Palazzo del Municipio, Sinagoga. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju srednjevjekovnim ulicama. Vožnja prema hotelu u Montecatini Terme. Smještaj, večera i noćenje u hotelu.

  1. DAN: CINQUETERRE

Nakon doručka odlazimo do La Spezie, od kuda krećemo u obilazak Cinque Terre, skupini ribarskih mjestašaca uvrštenih na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote. Unutar Cinque Terre se krećemo vlakom, a vožnja među mjestima traje po par minuta i pruža nezaboravan pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale Ligurske obale. Razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stijenama nad samim morem. Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom utvrdom i brojnim odličnim restoranima. Dolazak u MONTEROSSO, najveće i potpuno drukčije od svih ostalih mjesta, poznato po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Povratak u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Večera i noćenje.

  1. DAN: SIENA – SAN GIMIGNANO

Doručak. Odlazak put južne Toskane do prekrasne Siene, grada u kojem je živjela Sveta Katarina, mjesto u kojem se još uvijek održava čuvena utrka Palio di Siena i koji ima jedan od najljepših trgova na svijet. Cijeli je grad pod zaštitom UNESCO-a i zbog toga ćemo ga upoznati korak po korak, u pratnji iskusnog lokalnog vodiča. Provesti će vas do Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia (jednog od najviših srednjovjekovnih tornjeva u Italiji), Crkva San Domenico, Duomo di Siena… Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, nazdravite talijanskim aperitivom, kušajte tradicionalni kolač Panforte koji se prema istoj recepturi priprema od 13. stoljeća. Sjajna slastica i gastro suvenir iz Toscane.

Poslijepodne odlazimo put San Gimignana – srednjovjekovnog gradića poznatog i kao srednjevjekovni Manhattan. Nekad  je u gradu bilo sedamdesetak tornjeva, no danas je sačuvano svega 14. Grad je pod zaštitom UNESCO-a, a svojevremeno je ondje boravio i radio najpoznatiji talijanski pjesnik Dante Alighieri. Kraći razgled gradića: Pallazzo della Podesta, Palazzo Pretorio, Sant’Agostino, Piazza della Cisterna, Piazza Duomo, Collegiata, Piazza Pecori i Piazza delle Erbe. Slobodno vrijeme za šetnju povijesnom jezgrom. Posjet  vinskom podrumu na području San Gimignana uz degustaciju vina, maslinovog ulja i tipičnih toskanskih delicija. Povratak u Montecatini terme. Večera i noćenje.

  1. DAN: FIRENZA – POREČ

Doručak.  Odlazak iz hotela i ugodna vožnja prema Firenzi.

Po dolasku u Firenzu razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo crkvu Santa Maria Novella – kapelu Medici– crkvu San Lorenzo – katedralu – bapisterij – Piazza della  Signoria – Palazzo Vecchio – crkva Santa Croce – Uffizi – Ponte Vecchio – palazzo Pitti.

Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od talijanskih trattoria ili posjet nekom od muzeja. Preporučamo posjet tržnici koja obiluje restoranima i sjajnom gastronomskom ponudom. Prošećite uz rijeku Arno  ili uživajte u  toskanskom vinu, kavi, sladoledu..

Nastavak putovanja prema Istri uz povremena zaustavljanja i odmor. Dolazak je predviđen u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.870,00 KN

Dijete do 12 godina u sobi s 2 odrasle osobe : popust 20%

Minimalan broj putnika : 30 osoba

 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC na osnovi 3 polupansiona, razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja putovanja, lokalne vodiče u Firenci, Sieni i Cinque terre, sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove, priprema i organizacija putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice i karte za vlak u NP Cinque Terre iznose 16 eura za odrasle, djeca 4-12 godina 10 eura (cijene su informativne). NAPOMENA: cijene ulaznica su navedene informativno, a redoslijed razgleda može biti podložan promjenama zbog voznog reda vlaka. Plaćanje na licu mjesta.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 400 kn

Proba maslinovog ulja i vina uz doplatu  14 eura. Plaćanje na licu mjesta.

Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike.

Preporučujemo policu putno zdravstveno osiguranje  (24 kn po osobi) i osiguranje od otkaza (50 kn po osobi).

Obavezna doplate za boravišnu pristojbu u Montecatini Termama: 1,00 – 3,00 eura (po osobi i danu) u hotelu 3*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

Mogućnost ukrcaja putnika u Puli, Okretima, Bonacima  i GP Kaštel.

 

VAŽNO:

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.

Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti  Digitalni obrazac za lociranje putnika  (dPLF).

Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 

NAPOMENA:

Sukladno preporukama HZJZ, molimo vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom gore navedenog rasporeda, kao i vremena polaska autobusa,  kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja, ali se obvezuje da će program izvesti u cijelosti. Sadržaj programa ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed provođenja istog.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate.

 

Odgovorni organizator : SABINA TRAVEL D.O.O. , HR-AB-52-040223176

Za ovo putovanje vrijede opće upute i uvjeti rezervacije za korisnike turističkih aranžmana Sabina Travel d.o.o.