BUDIMPEŠTA SPECIJAL

  • Cijena: 790 KN

BUDIMPEŠTA SPECIJAL 12.11. – 14.11.21 19.11. – 21.11.21 26.11. – 28.11.21     PROGRAM PUTOVANJA:   DAN Polazak iz Pule […]

BUDIMPEŠTA SPECIJAL

12.11. – 14.11.21

19.11. – 21.11.21

26.11. – 28.11.21

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

  1. DAN

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Noćenje.

 

  1. DAN

Nakon doručka odlazimo na autobusno/pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena. Slobodno poslijepodne. Preporučamo šetnju glavnom pješačkom zonom Budimpešte, Vaci ulicom. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipičnom mađarskom restoranu – Čardi s ciganskom glazbom i folklorom. Noćenje.

 

  1. DAN

Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

CIJENA: 790,00 KN

ZA PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA CIJENA IZNOSI: 850 kuna

 

Popust za dijete do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe: 10%

 

 

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3*, panoramski i pješački razgled Budimpešte, usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: vožnja brodom po Dunavu € 15 (plaćanje u eurima na licu mjesta); večera u čardi s pićem i programom folklora € 25 (plaćanje u eurima na licu mjesta); stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

 

DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 300,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; osiguranje otkaza putovanja.

 

Dobro je znati: U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta Forinta koja je i jedino sredstvo plaćanja. Za ovo putovanje nije potrebna putovnica već je dovoljna i važeća osobna iskaznica.

ODGOVORNI ORGANIZATOR: Jadrotours Rijeka