SAN MARINO

RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO – FERRARA 7.- 8.5.2022 dva dana / jedno noćenje   DAN SUBOTA: PULA/PAZIN – […]

RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO – FERRARA

7.- 8.5.2022

dva dana / jedno noćenje

 

 1. DAN SUBOTA: PULA/PAZIN – RAVENNA – RIMINI

Polazak  iz Pule u 6,00h sa parkirališta Konzuma (ex Mercator) i iz Pazina u 6,40h (Etradex). Udobna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po potrebi. U Veneciji se odvajamo sa autoputa i vozimo uz obalu mora sve do Ravenne, nekadašnje prijestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. U pratnji lokalnog vodiča prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili osobne programe. Nastavak vožnje u smjeru Riminija. Po dolasku u Rimini slijedi slobodno vrijeme u centru grada. Naš voditelj puta usmjeriti će vas gdje se nalaze neke od atrakcija u gradu: hram Malatesta (Tempio Malatestiano), poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Smještaj u hotel 4*  na području rivijere Rimini. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN NEDJELJA: SAN MARINO – FERRARA- PULA

Doručak. Odajva iz hotela. Vožnja autobusom do San Marina – treća najmanja država na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Šetnja s voditeljem putovanja: Palazzo Publico – Basilica del Santo – crkva Sv. Francesca – zidine grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Ferrare. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt i slobodno vrijeme. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak u Pulu u večernjim satima.

Cijena po osobi:  720,00 kn

Popust za djecu do 12g., u sobi sa dvije odrasle osobe: 20%

U cijenu je uključeno:  prijevoz udobnim turističkim autobusom; licencirani voditelj putovanja, lokalni vodič za razgled Ravenne, smještaj u hotelu 3* na bazi polupansiona (dvokrevetne i trokrevetne sobe), sve usluge prema programu, organizacija puta, jamčevina putovanja, pdv

 

U cijenu nije uključeno: troškovi osobne prirode;  boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (3 EUR po osobi/danu), ulaznice za objekte koji se posjećuju a nisu navedeni pod “cijena uključuje” sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

 

Doplata: jednokrevetna soba 120,00 kn

 

PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu INO putnog osiguranja (cca 27,00kn po osobi/dan) i policu osiguranja od otkaza putovanja (cca 75,00kn po osobi/jednokratno)

 

Napomena:

 • minimum prijavljenih: 30 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih  agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak.
 • Način plaćanja:  prilikom rezervacije 30% od ukupne cijene putovanja, ostatak 20 dana prije polaska ili kartično plaćanje: Premium Visa do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata (uz naplatu 5% manipulativnih troškova .
 • Obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica radi prelaska granice
 • Valuta plaćanja u Italiji: Euro
 • sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
 • s obzirom na datum polaska preporuke/odredbe se mogu promijeniti do trenutka polaska.
 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
 • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta.
 • polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.
 • datum izrade programa:

odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.

 

COVID -19 NAPOMENE – informativne smjernice/podložne promjenama:

Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

Za ulazak u Italiju iz EU, putnik je dužan pokazati EU digitalnu COVID potvrdu ili tiskanu potvrdu kojom dokazuje:

– cijepljenje (14 dana od druge doze ili jednokratnog cjepiva) ili

– ozdravljenje od COVID-19, prije najduže 6 mjeseci ili

– negativni antigenski (24h) ili PCR test napravljen najduže 48 sati prije ulaska u Italiju, za sve putnike starije od 6 godina.

Potvrde moraju biti izdane na talijanskom, engleskom, francuskom ili španjolskom jeziku.

VAŽNA NAPOMENA: Od 1. veljače 2022. trajanje COVID potvrde je reducirano s 9 na 6 mjeseci. Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Italiju na službenim stranicama MVEP-a.